Invitasjon til prosjektet Matriket Nord-Norge
SMAK går fra å være en festival til en utviklingsaktør. Vi har en ambisiøs visjon om å samle og utvikle matriket Nord-Norge. Vi skal etablere en regional klynge som skal jobbe strukturert og målrettet med å øke etterspørsel og salg av nordnorsk mat og drikke. Dette skal vi gjøre i tett samarbeid med reiseliv- og opplevelsesnæringen, FoU-miljøene og lokale næringsutviklingsaktører.
20. februar 2023
Planene er klare og nå trenger vi din hjelp! I februar og mars presenterer vi prosjektet på ulike steder i Nord-Norge og trenger din hjelp til å gi oss tilbakemelding på våre planer og innspill til videre arbeid. Kanskje du vil se muligheter for et samarbeid?
Senja: 27.02 Kl 13-15 – Fjösn restaurant
Tromsø: 28.02 Kl 12-14 – Radisson Blu hotel
Alta: 9.03 Kl 11-13 – Sorrisniva
Vi byr på god mat, innsikt og Arne Hjeltnes byr på en god historie om matregionen Nord-Norge.
Meld deg på her
Stor interesse for samarbeid
Prosjektet ble presentert for første gang 9. januar i Tromsø og interessen var stor.
Lokal mat og drikke står helt sentralt i det norske reiselivsproduktet, men for å øke verdiskapingen må produktet kommuniseres, sier prosjektleder Natalie Lorentzen. – Vi har unike råvarer som skyldes klima. Vi lever midt i verdens reneste matfat og produktene som lages er ekte, autentiske, full av historier og kjærlighet for et håndtverk basert på tradisjoner og kulturell arv. Men, i mange tilfeller forblir dette en hemmelighet.
Les hele saken her.